Use / Hygiene Washplate

Houd je vaatdoekjes schoon en hygiënisch

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldt dat besmet voedsel minstens 700.000 ziektegevallen en maar liefst 80 sterfgevallen per jaar veroorzaakt. Schokkende cijfers!

Met het doekje wordt het aanrecht schoon gemaakt of resten van rauwe levensmiddelen mee opgeveegd. Ziekmakende bacteriën komen zo op het vaatdoekje terecht. Via het besmette doekje kunnen ziektekiemen zich verder verspreiden over het aanrecht om tijdens het klaarmaken van een maaltijd weer over te kunnen springen naar het eten. Eén vaatdoekje bevat na 24 uur al snel honderden miljoenen bacteriën. Een vaatdoekje dat niet dagelijks gereinigd wordt, is daarmee viezer dan een hondentong of een wc-bril. Geen fris idee.

Vaatdoekjes in de vaatwasser? Niet zomaar!
Als je een vaatdoekje gewoon in de afwasmachine legt gaat die zwerven door de vaatwasser; de watercirculatie kan gaan blokkeren of het verwarmingselement wordt afgedekt. Gevaarlijk dus.
En als je een vaatdoekje opgevouwen in het bestekbakje doet zal die ook niet goed schoon worden; vuil en etensresten blijven in het doekje hangen. Bacteriën worden dan niet afdoende gedood en zullen door de etensresten weer eerder beginnen met groeien. Onhygiënisch dus.

Met de speciaal ontwikkelde WashPlate vaatdoek houder zorg je er voor dat het speciale microvezeldoekje netjes en geheel uitgevouwen in de vaatwasser staat. Zo reken je eenvoudig en effectief af met de actieve bacteriën die er op het doekje zitten.
Elke dag een schone microvezeldoek.


Gemakkelijk schone vaatdoekjes? Doe ze in de vaatwasser!

En volgens het Voedingscentrum en een Teleac-uitzending is het kleine doekje in de keuken misschien de grootste aanstichter van alle buikellende.

Vaatdoekjes echt schoon wassen is relatief veel werk. Je moet de doekjes apart opsparen, samen op 90 ̊ wassen, ophangen, opvouwen en weer in het keukenkastje leggen. En om te voorkomen dat ze niet gaan stinken en ziekmakende bacteriën verspreiden moet je de vaatdoekjes elke dag verwisselen.
Helaas geldt dat niet alleen voor de ouderwetse vaatdoek; ook microvezeldoekjes kosten gewoon veel werk.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen het vaatdoekje regelmatig vergeten te wassen of niet op de juiste manier, en zelfs in een lauw sopje samen met vies ondergoed wassen, met alle nare gevolgen van dien (lees hier meer over vieze vaatdoekjes)
.


Dat kan makkelijker. En hygiënischer!
Met de Washplate ben je verlost van dit vervelende werk. En je wast de speciale microvezelfdoekjes ook nog eens schoner!
De WashPlate laat je standaard in je vaatwasser staan zodat je hem bij het inruimen van de vaat vanzelf tegenkomt.
Je spant het gebruikte vaatdoekje om de WashPlate en zet het terug in de vaatwasser; gewoon op de plaats van 1 bord. Laat verder de hoge temperatuur en de krachtige wasmiddelen van de vaatwasser het vaatdoekje diep reinigen. Doordat het doekje opgespannen is spoelen alle voedingsresten goed af. Dat niet alleen; hierdoor wordt 100% van de active bacteriën gedood!
Je vaatdoekje hoeft nooit meer de keuken uit, en is vrijwel automatisch, toch iedere dag schoon.

Gemakkelijker en schoner dus!

Handig: bij de WashPlate krijg je standaard twee unieke microvezeldoekjes. Zo heb je er steeds één voor op het aanrecht als de ander in de vaatwasser zit. Altijd een fris doekje!

Nooit meer een stinkend doekje

Een schone keuken is voor de meeste mensen heel belangrijk. Voedsel heeft immers rechtstreeks met onze gezondheid te maken.
Ondanks dat veel keukens er netjes uitzien, komt er uit testen vaak naar voren dat het aanrecht er onder de microscoop heel wat viezer uitziet dan we met het blote oog kunnen zien. Meestal is dat te wijten aan het vaatdoekje dat ondanks de goede wil, toch te weinig of niet heet genoeg gewassen wordt. Bacteriën blijven dan leven en verspreiden zich weer snel als het vaatdoekje na het wassen weer gebruikt wordt.
Gewoon wassen werkt dus niet voldoende!
Gebruik de speciale WashPlate voor schone keukendoekjes
Met de WashPlate voorkom je eenvoudig bacteriegroei. Je vaatdoekje maakt dagelijks een rondje in de vaatwasser en wordt grondig gereinigd zonder dat het doekje los door de vaatwasser kan slingeren of opgepropt het bestek rekje bezet. Met de speciaal ontworpen houder voor de microvezeldoekjes spreid je het doekje helemaal uit; je afwasmachine doet de rest.
Eindelijk is het nu kinderlijk eenvoudig om je vaatdoekjes altijd fris, schoon en hygienisch te houden. Een veilig gevoel voor je kinderen en een prettig gevoel bij onverwachte visite.
Nooit meer een stinkend doekje in je keuken!
1.     Spreid het vieze vaatdoekje uit over het aanrecht, plaats het bord erop en vouw de hoeken om het bord.
        Druk het doekje in de vier rubberen klemmetjes vast.
2.     Zet de WashPlate met vaatdoekje en al in de vaatwasser. De beste plek is meestal achteraan in de rij borden. 
        Let er even op dat de WashPlate op een plek staat waar hij de rotor niet raakt.
        Dat test je door de rotor even rond te draaien met de hand. Die moet vrij kunnen draaien.
3.     Draai een normaal programma met de afwasmachine.
        Bij het uitruimen van de vaat kan het schone doekje direct op het aanrecht en
        het vieze doekje weer alvast om de Washplate. Daarom zitten er twee microvezeldoekjes in een setje.
Zo heb je iedere dag in een handomdraai een schoon, fris en vooral ook hygiënisch vaatdoekje op je aanrecht.